onsdag 10 oktober 2012

Höstrusk

Ett praktiskt problem som uppstått under den senaste tiden är att det alltid råder ett kompakt mörker över tomten när väl jag är där för att jobba. Kallt har det blivit också. Nåväl, i mörkret och kylan har jag ändå lyckats få ett elskåp installerat. Placeringen av detta skåp var inte helt enkelt. Den slutgiltiga lösningen blev en placering högt upp på den södra gavelsidan. Anledningen till att det installerades högt upp på väggen är att trappan till övervåningen kommer passera längs väggen under (förhoppningsvis!) elskåpet. Elektrikern från Elekta i Kristinehamn var på plats i morse och installerade en trefashandske. Inom kort kommer Infratek och drar fram matningskabeln till elskåpet. Därefter har vi "riktig" el. Det känns riktigt skönt att slippa byggel. Det är en dyr lösning. Nästa steg är att borra bergvärmen och få värmepumpen i drift. Då slipper vi även byggfläktar. Pengar sparade.

Jag har även hunnit klämma upp bleck och foder till småfönstren på garagets baksida. Blecken köptes på Byggmax. Att säga att de är gjorda i tunnplåt vore att överdriva. Godset är tjockt som folie och hela plåten känns fladdrig och klen.

Caroline har kontaktat kakel- och tapetleverantören. Konradssons kakel i Jönköping och Sävedalens färg i Göteborg är det som levererar. Vi har inte tid att fara land och rike runt för att besöka dessa företag. Efter samtal med dem löste det sig så att vi kan titta på deras produkter i Karlstad. Skönt.

När det gäller husleveransen så börjar vi oroa oss. Den 31:e oktober anländer långtradarna med huset ombord. Vi har ännu ingen grund gjuten. Vi har inte ens ett kontrakt med entreprenören som ska göra grunden. Det känns inte bra. Det är tre veckor kvar till leverans nu... Likaså har vi bekymmer med vem som ska utföra snickarentreprenaden. Stor osäkerhet råder även där. Nu måste det bli ordning på torpet. Götenehus har skött affären bra hittills. Jag hoppas att de spelar sina kort rätt nu och håller oss fortsatt nöjda.

Elskåp installerat i kompakt mörker. I ovankant skymtas dörr till loft. Trappan kommer gå under elskåpet.
Trefasuttag

Foder och bleck.
Klarar Götenehus att hålla vad de lovat när det gäller entreprenaden?
Ett desperat försök att stävja mörkret. Jula, 299:-
 /Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar