lördag 15 februari 2014

Golvläggning

Golvläggningen är snudd på klar. Att få in ett stadigt golv att gå på istället för att hoppa runt på bjälklaget gör verkligen skillnad. Nu börjar det likna ett rum. Det blir också mycket trevligare att jobba vidare när det blir yta att gå och placera saker på. Själva läggningen av golvet är enkel. Skivorna är spontande och limskruvas på plats. Skillnaden är markant när det gäller svikt i bjälklaget efter att golvet satts fast. Det blir stabilt.

Jag har klurat mycket på toans utformning. Rummet kommer hamna under snedtak och blir relativt trångt. Snedtaket äter utrymme. Golvytan där full takhöjd finns är inte stor och jag är rädd att utrymmet blir opraktiskt på grund av den dåliga takhöjden. Det är fortfarande inte försent att flytta en av väggarna så att rummet växer. Kanske kan det vara nödvändigt? Nackdelen är att ytterdörren till loftet då måste flyttas. Det ger extra arbete men kan kanske vara värt insatsen?

När väl golvet är på plats så fortsätter arbetet med isolering av taket med tillhörande glespanel.

Sakta växer golvet fram. Tacksamt nog fick jag hjälp en hel kväll av Fredrik, som slet hårt med att bära och lägga skivor. 

Vattenrören är lagda på betryggande avstånd från skruvarna som dras i skivorna. Ändå finns oron närvarande att dra hål på rören...

/Andreas

1 kommentar: