söndag 25 maj 2014

Trädgården

Det är väl kanske inte någon som följer vår blogg längre för inläggen kommer med ett par månaders mellanrum men om någon trogen läsare ändå hänger kvar så kommer här lite bilder från trädgården.

Blommor på verandan

Dagens inköp, korgar från Biltema fylldes med rosa blommor.

Smultronen blommar

Jag har sått mynta i en zinkbalja för sommarens drinkar.

Det blir lite vinbär redan i år på en planta som jag satte för bara någon månad sedan

Potatisen kom i landet den 1:a maj precis som hos potatisbönderna i Östergötland och idag har jag planterat om mina tomatplantor. 

Jordgubbar planterades  idag. De får samsas med svartrot, rödbetor, rädisor, ruccola, morot, pak choi, salladslök, mangold, persilja, dill, gräslök och vanlig sallad. Lådan mäter 2*2 meter så det får plats mycket.

Min fina vattenkran som jag fyndat på auktionsverket på Hammarö. Den är ännu inte inkopplad så det är fortfarande kanna och muskelkraft som gäller. 

Och så här fint och grönt har vi det. Gräsmattan börjar bli tät och syrenerna jag planterade för några veckor sedan tar sig.  I buskväg har jag även planterat häggmispel, fläder och doftschersmin. Det kommer att bli så fint när det växt några år. Den som väntar på något gott...
/Carro

4 kommentarer:

 1. Sådär, nu har jag läst klart hela bloggen. Får erkänna att jag hoppade över de mest tekniknördiga raderna. :)
  Skulle gärna komma i kontakt med er för lite frågor. Och det hade varit SUPERKUL med fler uppdateringar. Både på hur garagebygget går och på hur huset ser ut invändigt nu när ni bor där.
  Hur känns valet att ta bort takkuporna. Precis som er var det det vi fastnade för med huset men det blev ju helt klart väldigt fint utan också. Blev det någon kostnadsbesparing på att ta bort dom?

  SvaraRadera
 2. Nu har även jag läst hela bloggen. Väldigt bra och rolig läsning. Hade gärna sett det färdiga resultatet av garaget.

  /Ida

  SvaraRadera
 3. Hej, jag hamnade här pga sökte på grön fasadfärg. Valde ni till slut den med G90Y? 2010 var det kanske sedan?

  SvaraRadera
 4. Vad har ni köpt gaveldekorationen super fint

  SvaraRadera