fredag 17 januari 2014

Loftbygge!

Dags att damma av bloggen igen! Vi har bott i huset sedan april och trivs mycket bra. Det tar ett tag att möblera och komma i ordning och det är väl egentligen först nu, snart ett år senare, som det börjar kännas riktigt ombonat och mysigt. Bloggen kommer fortsatt handla om garagebygget, iordningställandet av trädgården och så kommer jag säkert smyga in lite av Andreas teknikhörna. För oss nördar emellan. Några bilder på det färdiga resultatet av husets inredning kommer vi säkert bjuda på också.

Jag har nu startat bygget med loftet ovanpå garaget. Utrymmet är ca 45 kvm och ska rymma, allrum, matplats, sovrum, kök och toa med dusch. Det kommer bli ett suveränt utrymme att inackordera våra långväga gäster vid. För första gången i mitt liv känns det som, drivs projektet utan tidsplan. Det får byggas när tid och lust finns.

Startskottet fyrades av i och med att avloppet lades på plats. Sedan ska vattenrör för tappvatten och radiatorer läggas på plats. Några rör för elen ska också läggas innan golvspånskivorna limskruvas fast i bjälklaget.
Läge att se upp för koppartjuvar? Ansenliga mängder rör i garaget för att fördela värme och tappvatten till hus, garage och loft.

Nyligen installerad golvvärme i garaget. Tre slingor och egen shuntgrupp med cirkulationspump och  styrdon integrerat med värmepumpen

Avloppets huvudstam med dess stick till WC, handfat, dusch och diskho.

Jag använder aldrig nittiogradersböjar utan sätter istället ihop två fyrtiofemgradersböjar.

Biltema fick stå för leveransen denna gång. Osedvanligt trögt att trycka ihop grejorna, trots saftiga mängder Glidex som smörjmedel. Rekommenderas inte om det är stora mängder krökar som ska pulas samman. 

Loftet sett från ytterdörren. Längst bort blir det sovrum. Till vänster vid de två gula isoleringspaketen blir det kök och närmast till vänster blir det toa. Utrymmet kommer bli öppet i nock med synliga hanbjälkar.

Ritningar men inga tidsplaner... Kunde dock inte hålla mig ifrån att räkna ut prognosticerad tidsåtgång; Hundrafemtio timmar.

/Andreas

2 kommentarer:

 1. Hej! Måste bara tala om för er att vi byggt ett exakt likadant hus som er och ett exakt likadant garage. vi har dock Lövsta Trähus som leverantör men Lundqvist på garaget.
  vi måste tänka lika :-) vi ska också bygga ovanpå garaget nu i vår precis som ni. Vi har bott i vårt hus sedan december. Vi finns utan Tranås i Småland .Mvh Karin & Patrick och Linnea & Signe

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vad roligt att vi tänkt så lika. Ni måste bo väldigt fint:-) Lycka till med loftbygget.
  Carro

  SvaraRadera